sound censorship, no more!

η φιλοσοφία μας!

σπιτικός ήχος, μουσική που δεν λογοκρίνεται

Η ουσία της iRec είναι απλή, μα συνάμα επαναστατική. Η νέα αυτή δισκογραφική προσπάθεια εστιάζει στην ανάδειξη νέων και παλιών μουσικών σχημάτων, υπό σωστούς και ηθικούς όρους για τον μουσικό – δημιουργό. Τι εννοούμε ακριβώς;

Επαγγελματικό Μουσικό Profile Δίχως Κόστος
Κατ’ αρχήν, η ανάδειξη επιτυγχάνεται με τη σχεδίαση του σωστού promo υλικού για μία μπάντα ή έναν δημιουργό, την παραγωγή ενός νέου single και EP ή LP album, την ηχογράφηση ή την ηχητική κάλλυψη ενός live, την ανάπτυξη μίας άκρως προσεγμένη διαδικτυακής παρουσίας κ.ά. Κάπως έτσι, η μουσική σας προσπάθεια αποκτάει μία 100% επαγγ gay chat room ελματική παρουσία στα μέσα που θα επιλέξετε, δίνοντας σας την ευκαιρία (σε εσάς και στους ακροατές σας) να εστιάσετε σε αυτό που έχει πραγματικά αξία… δηλαδή στη δημιουργία και στην έκφραση μέσα από τη μουσική.

“Μα όλα τα παραπάνω κοστίζουν” θα σκεφθείτε το δίχως άλλο και δεν θα έχετε άδικο. Ή τουλάχιστον, δεν θα είχατε άδικο μέχρι… χθες. Και αυτό, διότι η δισκογραφική καλλιτεχνική ομάδα της iRec.gr έχει καταφέρει να φέρει κοντά της μία σειρά από επαγγελματίες του καλλιτεχνικού και μουσικού κλάδου που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες ενός μουσικού και τον θεωρούν προτεραιότητα στην όλη δισκογραφική βιομηχανία. Και επειδή τον θεωρούν προτεραιότητα, ξέρουν πόσο σημασία έχει για αυτόν το “κόστος”.

“πέρα από την ηθική υποστήριξη, ένας καλλιτέχνης έχει ανάγκη και από την έμπρακτη υποστήριξη.”

Αν στο παραπάνω προσθέσετε και την “αυτοματοποίηση” που έχουμε καταφέρει να εμφυσήσουμε σε διάφορες δημιουργικές εργασίες – υπηρεσίες που προσφέρουμε, θα κατανοήσετε το λόγο που οι τιμές της iRec.gr είναι μία πραγματική “επανάσταση” στον χώρο της μουσικής.
Και ολοκληρώνοντας, αποτελεί κανόνα μας για εμάς ότι σε κάθε νέα δισκογραφική ή μουσική προσπάθεια, πέρα από την ηθική υποστήριξη, ένας καλλιτέχνης έχει ανάγκη και από την έμπρακτη υποστήριξη. Για το λόγο αυτό, σχεδόν πάντα η ομάδα της iRec Homemade Music Productions επενδύει σε νέα ή παλιά σχήματα, καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό του εκάστοτε κόστους, ταυτίζοντας έτσι λοιπόν τη δική της επιβίωση με τη δική σας!

“τα πιο σημαντικά εργαλεία ενός μουσικού είναι ένα καλό ζευγάρι αυτιά, υπομονή και αυθεντικό μεράκι για δημιουργία.”

Και η απόσβεση και το κέρδος ακολουθεί…
Πέρα όμως από το πρώτο βήμα της δημιουργίας ενός 100% επαγγελματικού προφίλ για ένα μουσικό σχήμα, κατανοούμε (ως μουσικοί και οι ίδιοι) ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο το χαμηλό κόστος αλλά και η απόσβεση αυτού chat rooms στο άμεσο μέλλον, αλλά (γιατί όχι) και το απαραίτητο κέρδος για τον μουσικό που θα τον κάνει να εστιάσει καλύτερα σε αυτό που αγαπάει…δηλαδή τη μουσική δημιουργία.

Πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν επί δεκαετίες ο μόνος που δεν αμοιβόταν για τη μουσική ήταν ο ίδιος ο δημιουργός; Μα φυσικά, κάνοντας απλά πέρα όλους τους μεσάζοντες που παρεμβάλλονταν στον δρόμο του δικού σας ήχου προς τους ακροατές σας. Μία σειρά από μεσάζοντες δηλαδή που οφείλονταν τόσο για την αύξηση του κόστους ενός μουσικού album (τόσο για τον καλλιτέχνη που αρκετές φορές καλούνταν να πληρώσει, όσο και για τον ακροατή που αγόραζε σε υπερβολική τιμή τη μουσική σας), όσο και για το γεγονός ότι στην καλύτερη περίπτωση ένα 10% επί των κερδών κατέληγε στον αποδέκτη που το άξιζε περισσότερο από κάθε άλλον, δηλαδή τον δημιουργό.

“Τι είναι λοιπόν ο homemade ήχος; Όταν οι ηχογραφήσεις γίνονται πάντα σε άκρως φιλικό κλίμα, σε home studios.”

Homemade Sound is the Real Thing in Music!
Και όλα τα παραπάνω, δένουν απόλυτα μεταξύ τους χάρη στη φιλοσοφία του “homemade – σπιτικού ήχου” που είναι διαδεδομένος στο εξωτερικό, άγνωστος όμως εντός συνόρων. Τι είναι λοιπόν ο homemade ήχος; Όταν οι ηχογραφήσεις γίνονται πάντα σε άκρως φιλικό κλίμα, σε home studios, αποφεύγοντας δηλαδή πανάκριβες και απρόσωπες στουντιακές εγκαταστάσεις με εξοπλισμό που στην πράξη δεν χρειάζεστε όμως καλείστε να πληρώσετε.
Και όλα αυτά, δίχως να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος, το αντίθετο μάλιστα: χάρη σε αυτό το κλίμα και στη homemade φιλοσοφία της iRec, ο τελικός ήχος είναι πιο αυθεντικός, πιο κοντά στο αρχικό όραμα του μουσικού – δημιουργού.

Το βασικό μέλημα μας λοιπόν είναι το πώς θα ηχογραφηθεί η μουσική και όχι πόσο ακριβό ή τι μάρκα είναι για παράδειγμα το… μικρόφωνο που χρησιμοποιήθηκε! Και μην ξεχνάτε ποτέ το πιο βασικό… ότι τα πιο σημαντικά εργαλεία ενός μουσικού είναι ένα καλό ζευγάρι αυτιά, υπομονή και αυθεντικό μεράκι για δημιουργία.


Η iRec Homemade Music Productions συστεγάζεται με τον όμιλο δραστηριοτήτων Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, σε δύο όμορφες και προσεγμένους καλλιτεχνικά χώρους σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Επικοινωνήστε μαζί μας πριν την επίσκεψη σας, ώστε να είμαστε διαθέσιμοι και συγκεντρωμένοι 100% στο μουσικό σας έργο!

Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
Αγίου Δημητρίου 77,
Κέντρο, άνωθεν τράπεζας Πειραιώς,
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54 633

Διεύθυνση Αθηνών
Κάνιγγος 23, Πλατεία Κάνιγγος
Κέντρο, Αθήνα, Τ.Κ. 10 677

Τηλεφωνικό κέντρο
2311 24 32 63 | 21 10 12 6900

Ώρες γραφείου
10:30 – 16:30 (Δευτέρα με Παρασκευή)

Email επικοινωνίας
info@irec.gr